Informatiebijeenkomst 18 december direct omwonenden onderzoek AZC locatie Santpoort-Zuid

06-12-2023 283 keer bekeken 0 reacties

Begin

18-12-2023 om 19:30

Einde

18-12-2023 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Informatiebijeenkomst om direct omwonenden van de onderzoek locaties op de hoogte te brengen en van de juiste informatie te voorzien in het onderzoek naar een mogelijke locatie voor de opvang van vluchtelingen voor de lange termijn.

In opdracht van de gemeenteraad onderzoekt gemeente Velsen een mogelijke locatie op land voor asielzoekers. De locatie Handgraaf en Sportpark Elta zijn in beeld als mogelijkheid voor een asielzoekerscentrum (AZC).

Op 18 en 19 december organiseren wij daarom speciale informatie avonden voor direct omwonenden van deze beide locaties. Vanuit de gemeente vinden wij het belangrijk dat direct omwonenden volledig op de hoogte zijn en de juiste informatie ontvangen.  

Direct omwonenden kunnen hier vragen stellen en eventuele zorgen delen. Ook ontvangen zij van de gemeente informatie dat tot nu toe beschikbaar is. Over het locatieonderzoek en over de gevolgen van een mogelijk AZC. 

Naast de wethouder zullen er medewerkers van de gemeente Velsen en van het COA zijn, waarmee u in gesprek kunt. Het COA, wat staat voor Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, is verantwoordelijk voor het opvangen van asielzoekers in Nederland. 

 

Meepraten en idee├źn delen in de klankbordgroep 

Voor direct omwonenden is het nog mogelijk om zich aan te melden voor de klankbordgroep. Dit is een groep van ongeveer 100 inwoners waarmee we samen praten over het verloop van het onderzoek. Dit helpt ons om een beter beeld te krijgen hoe een eventueel AZC het beste in de buurt ingepast kan worden. En hoe we de beste keuzes met de buurt kunnen maken. Aanmelden kan tijdens de inloopavond of via samenspelvelsen.nl van 12 december tot 21 december. 

 

 

Cookie-instellingen