Submenu

Verbouwing De Cirkel in Velserbroek bijna klaar

Marcia Kruizenga 26-06-2024
63 keer bekeken 0 reacties

De verbouwing van De Cirkel, waar de vernieuwde Bibliotheek en BuitenGewoon samen hun diensten gaan aanbieden, is bijna klaar.

Iedereen werkt hard aan het inrichten van het gebouw. Vloeren worden gelegd, tegels gevoegd en plinten geplaatst. Ook de koffiehoek krijgt vorm. Met het warme hout en de knalgroene tegels wordt de koffiehoek straks een echte blikvanger. De boekenkasten en meubels zijn klaar en krijgen hun plek zodra de vloer af is.

 

Architect Gertjan Vlaar is blij: “Het wordt echt zoals we het hadden bedacht. Dat gebeurt niet vaak bij dit soort projecten. Sommige dingen zijn zelfs mooier, zoals de vloertegels in de keuken. De tegels die we eerst wilden, konden niet geleverd worden. Ik heb lang gezocht naar een alternatief, maar gelukkig heb ik dat gevonden.”

 

Half juni is de binnenkant klaar en kan de Bibliotheek terugverhuizen. Buiten moet er nog wel wat gebeuren, zoals het afwerken van de dakranden en het plaatsen van groen op de dakrand. Gertjan: “Die dakrand is heel belangrijk voor de uitstraling. In de bakken op de dakrand komt een mix van grassen en kruiden die het hele jaar mooi blijven en makkelijk te onderhouden zijn."

 

De vernieuwde Bibliotheek gaat 1 juli weer open voor publiek. In september volgt in ieder geval de officiële en natuurlijk feestelijke opening. De tijdelijke locatie in de Beekvliet is sinds 8 juni gesloten.

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen