Submenu

Start participatietraject onderzoek azc-locatie Santpoort-Zuid

Eva de Boer 29-01-2024
727 keer bekeken 0 reacties

Start participatietraject met 4 bijeenkomsten klankbordgroep. We willen de mening, zorgen, input en suggesties van inwoners betrekken bij dit belangrijke onderzoek. Daarom hebben we eind 2023 een klankbordgroep opgericht.

Die bestaat uit ruim 120 omwonenden en belanghebbenden die willen meepraten over het onderzoek naar de geschiktheid van de locaties De Elta en Handgraaf. En de impact hiervan op de leefomgeving van de inwoners.

De rol van deze groep is om met de gemeente mee te denken en ons te adviseren bij het onderzoek. Daarnaast willen we samen kijken wat er nodig is om de mogelijke opvang goed te laten verlopen voor zowel de inwoners van Santpoort-Zuid als voor de vluchtelingen.

Tussen 15 en 27 januari hebben we 4 startbijeenkomsten georganiseerd. Deze vonden plaats in de kantine van voetbalvereniging Terrasvogels en in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Hierbij was telkens een deel van de klankbordgroep-leden, wethouder vluchtelingen en statushouders Sander Smeets en het projectteam van de gemeente aanwezig. Na een plenaire presentatie vonden er onder leiding van gespreksleider Suzanne Bollen steeds stevige en zinvolle discussies plaats.

 

ยป Wil je meer weten over dit project zoals achtergrond, nieuws, tijdlijn en documenten?

ga naar de projectpagina 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen