Submenu

TERUGKIJKEN livestream onderzoek azc-locatie Santpoort-Zuid

Renate Ooms 09-02-2024
740 keer bekeken 0 reacties

Om alle inwoners uit Santpoort-Zuid en de gemeente Velsen te informeren en de kans te geven vragen te stellen aan de gemeente en het COA over het locatie onderzoek azc Santpoort-Zuid, organiseerden we woensdagavond 7 februari 2024 een digitale bijeenkomst.

kijk hier terug naar de livestream


Vanaf mei 2023 voert de gemeente diverse onderzoeken uit naar de mogelijkheid en geschiktheid van de locatie De Elta en Handgraaf in Santpoort-Zuid voor langdurige opvang van 200 vluchtelingen.

Onder leiding van gespreksleider Suzanne Bollen gaven wethouder vluchtelingen en statushouders Sander Smeets, COA-locatiemanager Jan Belt van de Ocean Majesty (in Velsen Noord) en regisseur Samenspel Velsen Renate Ooms ieder een korte presentatie.

De presentaties bestonden uit een terugblik op het voortraject, locatieverkenning in de gemeente, huidige stand van zaken en algemene informatie over vluchtelingen in Nederland. Daarnaast gaven ze een doorkijkje naar de diverse onderzoeken die nu plaatsvinden en inzicht in het uitgebreide participatietraject in de eerste helft van 2024. 

Kijkers konden via een live chat vragen stellen en opmerkingen plaatsen. In totaal is er vanaf 585 ip-adressen naar deze live bijeenkomst gekeken. Ook in de kantine van voetbalclub de Terrasvogels keken zo'n dertig inwoners mee en stelden via aanwezige medewerkers van de gemeente ook vragen in de live chat. Deze kijk-mogelijkheid was bedoeld voor inwoners uit Santpoort-Zuid die minder digitaal vaardig zijn en op deze manier toch de uitzending konden volgen.

De volledige uitzending van woensdag 7 februari kunt u nu terugkijken: zie boven. De vragen en antwoorden die tijdens de live-uitzending gesteld zijn worden medio februari 2024 op www.samenspelvelsen.nl gepubliceerd. 

 

ยป Wil je meer weten over dit project zoals achtergrond, nieuws, tijdlijn en documenten?

ga naar de projectpagina 

 

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen