Submenu

Maakplaats in de vernieuwde bibliotheek

Marcia Kruizenga 17-06-2024
230 keer bekeken 0 reacties

Straks kun je veel meer dan alleen boeken lenen en lezen. De Maakplaats laat je kennismaken met nieuwe digitale technieken zoals 2D/3D printen en lasersnijden. Susann Wisniewski is coördinator ‘21e eeuwse vaardigheden’ en vertelt wat je in de Maakplaats kunt leren en maken.

 In workshops leer je hoe je een digitaal ontwerp kunnen maken en uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van je eigen huisje. Je ontwerpt en print zelf de onderdelen en zet die in elkaar. Met kleine zonnepaneeltjes kun je zelfs licht in je huisje maken.

Voor wie is de Maakplaats?

De Maakplaats is voor iedereen, ook als je nog nooit iets met digitale techniek hebt gedaan. Er komen workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Iedere maand organiseren we een inloop waar iedereen welkom is. Hoe leuk is het om samen met je opa of oma iets te maken? Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om mee te doen. Ook studenten en zzp'ers die iets moeten maken voor studie of werk zijn welkom.

Wat kost het om mee te doen?

We willen graag dat iedereen mee kan doen. Daarom betaal je alleen voor het materiaal. De kosten hangen af van hoe groot je iets maakt. Een sleutelhanger maken kost bijvoorbeeld tussen de 50 cent en 1 euro. Een hele workshop kost een paar euro. Zo maken we het mogelijk voor iedereen om mee te doen, ook als je niet veel geld hebt.

Waarom organiseert de Bibliotheek dit?

De Bibliotheek wil mensen helpen leren en ontwikkelen. Dat doe je al lang niet meer alleen via boeken. Daarom organiseren we ook activiteiten waarmee mensen nieuwe technieken leren en digitaal vaardig worden. Dat is belangrijk voor de toekomst. We organiseren bijvoorbeeld al workshops over techniek en programmeren. Het werken met 3D-printers en lasersnijders is nieuw voor de Bibliotheek Velsen. Ander bibliotheken doen dit al langer en de reacties zijn enthousiast.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de maakplaats? Abonneer je op de nieuwsbrief van de Bibliotheek.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen