Submenu

Overzicht

Gemeente Velsen krijgt vragen van inwoners die overlast hebben van de hoge grondwaterstand. Daarom organiseerde de gemeente op maandag 8 april een informatieavond.

De afgelopen maanden viel er heel veel regen in Nederland. Dit is ook in Velsen goed te merken want 2023 was een uitzonderlijk nat jaar. Sinds het begin van de officiële weermetingen in 1901 viel er in een jaar niet eerder zoveel regen. Hoewel het grondwater nu weer iets begint te zakken, staat het op veel plekken nog steeds veel hoger dan normaal. 
Deze grote hoeveelheid water zorgt voor overlast in Velsen. Er blijven veel plassen staan omdat de grond volledig is verzadigd. Niet alleen in tuinen, maar ook in parken kunnen langdurig plassen blijven staan. Er zijn ook inwoners die overlast hebben in hun woning, bijvoorbeeld als de kelder niet waterdicht is of als het water in muren omhoogtrekt.   

Tijdens de informatieavond gaf onafhankelijk adviesbureau Aveco de Bondt een presentatie. Gemeente Velsen lichtte toe welke maatregelen er al genomen zijn en hoe de gemeente omgaat met maatregelen in de toekomst.

Presentatie en verslag

Er is een verslag gemaakt van de informatieavond. Deze plaatsen we op korte termijn samen met de presentatie en de gestelde vragen en antwoorden op deze website.

Cookie-instellingen