Stadsschouwburg

Vernieuwing Stadsschouwburg

We maken de schouwburg klaar voor de toekomst. Zodat het nog meer een plek wordt waar iedere inwoner van Velsen mee kan doen aan kunst en cultuur, waaronder ook maatschappelijke en educatieve activiteiten.

Toegankelijk voor iedereen, ook voor wie minder mobiel is. De gemeenteraad nam in 2022 het besluit voor de vernieuwing. We hebben er enorm veel zin in om hiermee aan de slag te gaan, met en voor u! 
Om alles wat we belangrijk vinden een plek te geven, moeten we het gebouw groter maken. Het deel van het gebouw dat blijft, moeten we opknappen zodat ook dat deel weer tientallen jaren mee kan.

Tot april 2024 werken we aan voorontwerp van het nieuwe gebouw. Daarna volgt het definitief ontwerp en de voorbereidingen voor de werkzaamheden. We verwachten dat de verbouwing in voorjaar 2025 start. Op 1 augustus 2024 sluit de Stadsschouwburg haar deuren. Twee jaar later is de vernieuwde schouwburg klaar.

Tijdens de sluiting komt er een alternatief programma. Dat bereiden we nu voor. We verwachten dat we hiermee op 1 november 2024 kunnen starten.

Voor de totstandkoming van Rex Cultuur Dok werken de Gemeente Velsen en de Stadsschouwburg nauw samen met een deskundig team aan adviseurs en ontwerpers. Bedaux de Brouwer verzorgt het architectonisch ontwerp, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV de constructies, DWA maakt het installatietechnische ontwerp en LBP Sight adviseert op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid en akoestiek. Het team staat onder leiding van ToornendPartners, dat het inhoudelijke projectmanagement verzorgt van het project.

Cookie-instellingen