Submenu

Bedaux De Brouwer nieuwe architect

07-03-2024
127 keer bekeken 0 reacties

Gemeente Velsen heeft een nieuwe architect aangesteld voor het project Rex Cultuur Dok

Bedaux De Brouwer nieuwe architect

In november heeft de architect een concept voorontwerp ingediend. Dit voorontwerp bleek niet te passen bij de eisen die de gemeente had gesteld. De afgelopen maanden is gekeken of het voorontwerp naar tevredenheid aangepast kon worden. Dit bleek niet het geval. Daarom is Bedaux De Brouwer Architecten gevraagd te onderzoeken of er een alternatief mogelijk was. Uit gesprekken met deze architect bleek dat hun visie en werkwijze beter past bij de eisen de gemeente stelt aan het project. Bedaux De Brouwer gaat nu verder met het voorontwerp. Dit is eind maart klaar.

Helaas is hierdoor het project vertraagd. Het definitief ontwerp is deze zomer klaar. Het traject voor de omgevingsvergunning start deze zomer en loopt tot voorjaar 2025. In het voorjaar van 2025 start de bouw. Een jaar later is de vernieuwde schouwburg klaar.

Schouwburg & Filmtheater Velsen sluit per 1 augustus 2024. Tijdens de sluiting komt er een alternatief programma. Dat bereiden we nu voor. We verwachten dat we hiermee op 1 november 2024 kunnen starten.

 

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen