Submenu

Haventheater IJmuiden: uniek pop-up theater

06-05-2024
61 keer bekeken 0 reacties

Tijdens de verbouwing opereren we vanuit een alternatieve locatie, namelijk het Haventheater IJmuiden. Hiervoor wordt het voormalige Tenniscentrum IJmuiden aan de Dokweg omgetoverd tot een pop-up theater met een capaciteit voor 650 bezoekers.

Van een tennishal naar een pop-up theater

Het omtoveren van een tennishal tot een theater is even een dingetje. Maar wel een heel leuk ding. Vooral omdat we gebruik maken van het feit dat zo’n hal juist géén standaardtheater is. Op deze unieke plek denken we ‘out-of-the-box’ en gaat de bezoeker een extra sensatie en WOW-moment meemaken.

Door de bijzondere locatie kwam de vaste bespeler, Brigitte Kaandorp, in beeld. Brigitte viel meteen voor de unieke mogelijkheden van een theaterhal om een grootse spektakelshow te maken die langdurig kan worden opgevoerd.
Brigitte bruist van de prettig woeste plannen en heeft een bijzondere band met IJmuiden. Al was het alleen maar omdat haar bet-bet-of bet-overgrootvader een van de eerste sluiswachters van IJmuiden was. Brigitte maakt als eerste wapenfeit in het kersverse Haventheater IJmuiden een kerstshow, die in de maanden november en december te zien zal zijn. We kunnen het Haventheater dankzij Brigitte landelijk stevig op de kaart zetten. IJmuiden en Velsen maken met de landelijke aantrekkingskracht van het Kaandorpiaanse kerstspektakel ook een mooie sier.

Sail 2025 en viering 150 aar IJmuiden en het Noordzeekanaal

Haventheater IJmuiden is ook passend voor SAIL 2025 en de viering van 150 jaar IJmuiden en het Noordzeekanaal. Als we het Haventheater eenmaal goed in de markt hebben gezet, kunnen we het ook mooi inzetten voor deze naderende evenementen. Nu al denken we samen met Citymarketing en andere Velsense partijen na over hoe we straks in het kader van Sail en het jarige kanaal voor Velsen en de regio een mooie feestlocatie kunnen zijn. Hier hebben we veel zin in!

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen