Rex Cultuur Dok

Gemeente Velsen en Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen werken samen aan de vernieuwing van de Stadsschouwburg aan de Groeneweg 71 in IJmuiden.

De schouwburg als plek voor iedereen

We maken de schouwburg klaar voor de toekomst. Zodat het nog meer een plek wordt waar iedere inwoner van Velsen mee kan doen aan kunst en cultuur, waaronder ook maatschappelijke en educatieve activiteiten. Toegankelijk voor iedereen, ook voor wie minder mobiel is. De gemeenteraad nam vorig jaar het besluit voor de vernieuwing. We hebben er enorm veel zin in om hiermee aan de slag te gaan, met en voor u!

De vernieuwing in grote lijnen

Om alles wat we belangrijk vinden een plek te geven, moeten we het gebouw groter maken. Het deel van het gebouw dat blijft, moeten we opknappen zodat ook dat deel weer tientallen jaren mee kan.

Planning

Tot maart 2024 werken we aan definitieve het ontwerp van het nieuwe gebouw. Daarna bereiden we de werkzaamheden voor. We verwachten dat de verbouwing in de zomer 2024 start. Op 1 augustus 2024 sluit de Stadsschouwburg haar deuren. Ruim anderhalf jaar later moet de vernieuwde schouwburg af zijn.

Inloopbijeenkomst

Op maandag 27 november 2023 organiseerden we een inloopbijeenkomst over de plannen. Tijdens de bijeenkomst presenteerde het Ontwerpteam het voorontwerp van de vernieuwde schouwburg. 

 

 

 

 

Cookie-instellingen