Samen gezellig in Velsen-Noord #2


Stem nu!

Op welk idee ga jij stemmen om Velsen-Noord nog leuker en gezelliger te maken?

kies jouw idee

 

Tussen 6 juni en 6 juli kwamen er 180 ideeën binnen bij Samen gezellig in Velsen-Noord. Team Samenspel Velsen heeft gekeken welke ideeën haalbaar zijn volgens de spelregels en heeft contact opgenomen met de bedenkers. Sommige ideeën zijn namelijk makkelijk uitvoerbaar of worden beter door ze samen te voegen. Er zijn ook ideeën afgevallen omdat ze niet binnen de spelregels vallen.

Actieplan Velsen-Noord
Er waren ideeën bij die groter, duurder of pas op de langere termijn geschikt zijn, zoals uitbreiding van De Stek, het realiseren van een sportschool, enzovoorts. Deze gaan we onderbrengen bij het Actieplan Velsen-Noord. Een actieplan waar de gemeente Velsen samen met andere partijen de komende jaren mee aan de slag gaat om de leefbaarheid in Velsen-Noord verder te vergroten.

37 ideeën
Voor Samen gezellig in Velsen-Noord zijn er 37 ideeën waarop nu gestemd kan worden. Bekijk daarvoor de ideeën-kieslijst op pagina 2 en 3, en stem op jouw favoriete idee vóór 22 september. Je mag één idee kiezen.
Lever je ingevulde stembon in bij de 5 bekende stembussen in Velsen-Noord, of stem online via samenspelvelsen.nl. Op 27 september maken we  bekend met welke ideeën we gaan starten! <<

Op maandag 11 september om 19.30 uur starten we met het presenteren van de 37 ideeën. Daarna kun je stemmen tot 22 september. Locatie: Sportpark Rooswijk.

 


 

Presentatie: ideeën voor Velsen-Noord

In de kantine van Sport-park Rooswijk vertellen op 11 september om 19.30 uur verschillende inwoners meer over hun idee om Velsen-Noord leuker en gezelliger te maken. Stel je vragen, denk mee en stem op jouw favoriete idee. Naast team Samenspel Velsen is ook wethouder Sander Smeets aanwezig. Inwoners van Velsen-Noord kunnen zonder aanmelding binnenlopen. We zien je graag. Tot dan!


‘Welk idee kies jij?’

Tjerk Joustra Penningmeester Stichting Exploitatie Sportpark Rooswijk en ambassadeur Samen gezellig in Velsen-Noord
‘Vanaf maandag 11 september kun je kiezen welk idee jouw voorkeur heeft en waardoor ons dorp leefbaarder en aantrekkelijker wordt. Stemmen kun je ook in de kantine van FC Velsenoord en HCV’90.’ <<Generatietuin

Ciska Tesselaar (57) wil graag een tuin in de buurt waar jong en oud elkaar ontmoeten.

Wie is Ciska?
‘Bijna heel mijn leven woon ik al in Velsen-Noord. Door de jaren heen heb ik het dorp zien veranderen, maar beter werd het niet. Veel voorzieningen zijn wegbezuinigd, zoals de bibliotheek. Ook het contact onderling in de straat is anders dan vroeger. Met een generatietuin wil ik mensen van alle leeftijden weer bij elkaar brengen.’

Wat is een generatietuin?
‘Het woord heb ik niet zelf bedacht, hoor. Het bestond al. Het is een tuin waarin ouderen samen met kinderen in de buurt tuinieren. In Nederland zie je nauwelijks dat ouderen zich mengen met jongeren.
Iedereen zit maar apart. In een gemeenschappelijke tuin kunnen jong en oud(er) samen tuinieren en van elkaar leren.’

Hoe ziet jouw idee eruit?
‘Een tuin met wilde planten op een centrale plek in Velsen-Noord. Niets groots en ingewikkelds. Een echte tuin met bloemen, insecten, een bankje, misschien een moestuintje en een paar insectenhotels en vogelhuisjes. Iets moois om samen voor te zorgen.’ <<

Dit idee is samengevoegd met Tiny Forest van basisschool de Plataan; zie idee 1 van de Ideeën-kieslijst.
 


NIEUWJerry Ramdayal wijkagent Velsen-Noord
‘Na 23 jaar met heel veel plezier wijkagent te zijn geweest in IJmuiden (Zeewijk), ben ik nu wijkagent in Velsen-Noord. Ik kijk ernaar uit om inwoners, ondernemers en instanties te leren kennen en samen de leefbaarheid en veiligheid in Velsen-Noord te vergroten. Ik ben altijd in voor een praatje, problemen aan te horen en op te pakken. Spreek me aan op straat of neem contact met mij op via 0900-8844.’ <<


‘Wat een creativiteit en energie in Velsen-Noord!’

Wijkwethouder Sander Smeets gemeente Velsen


Spelregels Samen gezellig in Velsen-Noord

 1. Maximaal te verdelen bedrag is € 500.000
 2. Bestemd voor Velsen-Noord
 3. Minimaal te verdelen over vier initiatieven
 4. Minimaal drie doelgroepen (bijvoorbeeld, kinderen, jongeren, ouderen of bijvoorbeeld sporters, natuurliefhebbers, kookliefhebbers, etc.)
 5. De vergoeding is in principe bedoeld voor eenmalige (aanschaf)kosten, dus geen structurele meerjarige kosten.
 6. Initiatieven worden onderverdeeld in klein, midden of groot.
 7. Niet voor privégebruik
 8. Te realiseren in 2023/2024
 9. Het initiatief moet vermelding maken van: mede mogelijk gemaakt door gemeente Velsen
 10. Op basis van vrijwillige keuzemogelijkheid
 11. Het indienen van ideeën en de stemronde worden zowel fysiek als digitaal toegankelijk aangeboden
 12. Elk ingediend initiatief wordt beoordeeld door de gemeente op basis van veiligheid, transparantie, kosten en haalbaarheid. <<

AGENDA

Wanneer gaan we wat doen.

SEPTEMBER:
STEMMEN MAAR

11 september om 19.30 uur op Sportpark Rooswijk: presentatie van de 37 ideeën én mogelijkheid om te stemmen. 11-22 september: stem op jouw favoriete idee op samenspelvelsen.nl of via de stembussen die staan op de 5 bekende locaties in Velsen-Noord.

SEPTEMBER:
WINNAARS BEKEND

27 september, 19.30 uur op Sportpark Rooswijk: we maken de winnaars bekend. Welke ideeën gaan we uitvoeren?

OKTOBER ’23 - MAART ’24:
WE GAAN BEGINNEN!

Een aantal ideeën met de meeste stemmen gaan we uitvoeren. Welke zijn dat en wat zijn de vorderingen? We houden je op de hoogte.


 

Cookie-instellingen